Pandemia

​Kompania gjermane raporton sukseset e para në zhvillimin e vaksinës anti-COVID19

Ndërmarrja e bioteknologjisë Curevac ka publikuar të dhënat e para për projektin e saj të vaksinës korona.

Vaksina ka rezultate pozitive në studimet para-klinike në doza të ulëta, tha kompania nga Tübingen.

Të dhënat e paraqitura treguan një “përgjigje të ekuilibruar imune të shoqëruar me formimin e një numri të lartë të titrave neutralizues të viruseve (VNT) dhe qelizave T”.

VNT janë një tregues kryesor që vaksina mund të prodhojë një përgjigje të fortë imunologjike për të neutralizuar Sars-CoV-2, tha Curevac në lëshimin e saj.

Vaksina ende nuk është testuar te njerëzit. Në qershor, Curevac planifikon të fillojë studimet klinike me pjesëmarrës të shëndetshëm.

Vaksina e Curevac është një nga shumë që aktualisht është duke u hulumtuar.

Grupe dhe kompani të shumta kërkimore në të gjithë botën aktualisht janë duke punuar në një vaksinim kundër Sars-CoV-2.

Më shumë se 80 koncepte janë regjistruar në OBSH. Shkencëtarët shpresojnë për sukses të shpejtë, pasi që ata po mbështeten në konceptet e reja të vaksinave që përshpejtojnë si pjesën e zhvillimit, ashtu edhe prodhimin e mëvonshëm.