Fusion

​Fundi për Ford Mondeo-n

Ford tashmë ndaloi prodhimin e Fusion-it amerikan vitin e kaluar, ndërsa në fund të marsit 2022, prodhimi i vëllait të saj evropian Mondeo do të ndalet.

Kompania njoftoi se do të ndalojë prodhimin e Mondeo aktual (limuzinë dhe karavan) në fabrikën në Valencia, Spanjë, vitin e ardhshëm, për shkak të ndryshimeve në rritje të dëshirave të klientëve, shkruan Autoblog.

Me fjalë të tjera, për shkak të popullaritetit në rritje të modeleve SUV/crossover dhe rënies së interesit për sedanët klasikë, segmenti i tregut në të cilin ndodhet Mondeo është zvogëluar me rreth 80 për qind që nga viti 2000.

Mondeo i gjeneratës së parë u prezantua në Evropë në fillim të vitit 1993, si një zëvendësim për ish-Sierra, dhe se rreth 5 milionë Mondeo nga të gjitha brezat së bashku janë shitur deri më tani në kontinentin e vjetër.

Ndryshe, Mondeo do të mbetet në prodhim në Kinë, ku iu nënshtrua një rivendosje tjetër vitin e kaluar.

Nga ana tjetër, Ford njoftoi se Valencia do të vazhdojë të prodhojë modele MPV Galaxy dhe S-Max.

Më në fund, Ford do të ofrojë një model të ri si një zëvendësim indirekt për Mondeo evropian dhe Fusion amerikan, në formën e një kamionçinë të ngritur. Kjo risi pritet deri në fund të vitit 2021, por çështja e emrit nën të cilin do të shitet mbetet.