550 kuaj fuqi

​Ford merr motorin nga tanku

Ju kurrë nuk keni parë diçka të tillë. Në Amerikë duan të bëjnë gjëra të tilla, por kjo nuk është parë në Amerikë, por në Suedi, ku modeli Ford’s Crown Victoria mori një motor nga një tank i vetëm.

Motori zhvillon mbi 550 kuaj fuqi dhe rreth 2000 Nm, por tani ka marrë pajisje të reja elektronike të kontrollit dhe dy turbina.

Fusha e kuqe është rritur në 3000 rpm dhe së shpejti do të jetë në gjendje të rrotullohet deri në 4000 rpm.

Motori mbi 300 kg synon të ndjekë legjendën e Ford-it mbi kufirin 320 km/orë.

Zotëria nga Suedia është i bindur se do të jetë në gjendje të përfundojë të gjithë projektin, dhe ja si duket në të vërtetë:

Shpërndaje