Jeep

​E papritur, Jeep i ri i zhgënjen në testin e sigurisë

EuroNCAP kohët e fundit ka testuar disa modele të reja ose të ridizajnuara në tregun evropian, ku më së keqi kanë kaluar Jeep Wrangler dhe FIAT Panda.

Një organizatë e pavarur EuroNCAP që shqyrton sigurinë e makinave të reja në Evropë, si në vitet e mëparshme dhe në 2018, ka shtrënguar kriteret e testimit, por pavarësisht kësaj, pak do të prisnin një model krejtësisht të ri, si Jeep Wranglerdobija, të marrë vetëm një nga 5 yjet e mundshëm

.Një vlerësim i tillë i ulët është bërë kryesisht për shkak të mungesës së sistemeve të asistencës në pajisjet standarde të automjeteve, si frenimi automatik dhe sistemi i mirëmbajtjes automatike të automjeteve brenda korsive në trafik.

Në turneun e fundit të makinave të testuara nga EuroNCAP, ishin gjithashtu gjenerata të reja të Volvo S60 / V60, Peugeot 508, Audi Q3, BMW X5, Hyundai Santa Fe dhe Jaguar I-Pace elektrike.

Të gjitha këto modele kanë marrë një maksimum prej 5 yjesh në testin e sigurisë, derisa Fiat Panda ka marrë zero pikë.