​Bytyqi: Ligj për Arsimin do të mundësojë vazhdimin e reformave në arsim

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi ka njoftuar se me propozimin e tij sot kabineti qeveritar në mbledhjen e rregullt ka miratuar projektligjin për Arsimin e Lartë në Republikën e Kosovës.

Postimi i Bytyqit në Facebook:

Të dashur miq,

Me propozimin tim, sot kabineti qeveritar në mbledhjen e rregullt ka miratuar projektligjin për Arsimin e Lartë në Republikën e Kosovës.

Ky Ligj do të mundësoj vazhdimin e reformave në arsim. Parimet e Ligjit të Arsimit të Lartë janë liria akademike bazuar në kushtetutë, barazi për studentët, nuk do të ketë përkufizim moshe për kualifikim në arsim të lartë, e shumë pika tjera pozitive.