​5 shenja

​5 shenja të hershme që partneri juaj mund të thyejë zemrën tuaj

Fillimi i një marrëdhënie është kryesisht emocionues, intrigues dhe pasionues. Sidoqoftë, përkundër entuziazmit fillestar, është thelbësore t’i kushtohet vëmendje asaj që ndodh gjatë fazës së muajit të mjaltit sepse tregon se si marrëdhënia do të vazhdojë të funksionojë.

Bright Side ka bërë një listë të 10 gabimeve të marrëdhënieve të fazës së hershme që mund të ndikojnë negativisht në të ardhmen.

Ju injoroni ndryshimet thelbësore midis jush

Të kesh vlera thelbësore të ngjashme është thelbësore për një marrëdhënie afatgjatë dhe të shëndetshme. Sidoqoftë, shumica e njerëzve e injorojnë këtë gjatë fazës së muajit të mjaltit dhe më vonë pendohen sepse gjëra të tilla si feja, morali, familja, miqtë, karriera dhe paratë përbëjnë personalitetet tona dhe ne thjesht nuk mund t’i shmangim ato në asnjë fazë të marrëdhënies tuaj.

Pse është keq: edhe pse e doni të njëjtën muzikë dhe kënaqeni duke kaluar kohë me njëri-tjetrin, gjëra të tilla mund të jenë më shumë për pasionin sesa për një botëkuptim të ngjashëm. Por pasioni nuk mund të zgjasë përgjithmonë, dhe ju do të duhet të përballeni me besimet e partnerit tuaj herët a vonë. Nëse zbuloni se ka ndryshime të mëdha midis vlerave tuaja themelore dhe vlerave të partnerit tuaj, marrëdhënia juaj thjesht nuk do të funksionojë.

Si ta zgjidhni atë: Për të parandaluar zhgënjimin në fazat e ardhshme të marrëdhënies dhe për të mos humbur kohë në një lidhje dashurie që së shpejti do të vdesë, merrni pak kohë për të diskutuar këto gjëra.

Ju i toleroni veprimet e tij të këqija

Mosrespektimi i hapësirës tuaj personale, shakatë e vrazhda, kërcënimi për t’u ndarë me ju, dhënia e sugjerimeve se si të përmirësoni pamjen tuaj, agresivitetin, pseudonimet sarkastike, duke qenë vonë, është vazhdimisht në telefon ndërsa jeni së bashku, duke injoruar numrin tuaj. Shumë njerëz nuk i përgjigjen këtyre shenjave sepse disa aspekte të tjera të marrëdhënies duket se janë të mira.

Pse është keq: Nëse i injoroni këto shenja paralajmëruese specifike për marrëdhëniet toksike për një kohë të gjatë, një ditë mund të kuptoni se keni investuar shumë nga koha dhe energjia juaj te dikush që ju ka keqtrajtuar për vite me radhë.

Si ta trajtoni atë: Mos jini shumë kërkues, thjesht shprehni pritjet tuaja me edukatë, si: “Unë nuk mund të qëndroj kur dikush është gjithmonë vonë” ose “Do të doja kur kalonim kohë së bashku nëse nuk jeni vazhdimisht në telefoni”. Nëse kjo dështon, ikni menjëherë dhe mos shikoni prapa.

Ju nuk flisni sa duhet

Shumë besojnë se partnerët e tyre në fakt mund të lexojnë mendjet e tyre. Fatkeqësisht, kjo nuk është e vërtetë, dhe ky është një nga gabimet më serioze në një marrëdhënie.

Pse është keq: Mungesa e komunikimit mund të çojë në ndjenja konfuzioni dhe keqkuptimi. Çdo ndjenjë negative e pazgjidhur përfundimisht do të kthehet në inat.

Si ta trajtoni atë: Në fillim mund të jetë e vështirë dhe e turpshme të flasësh për dëshirat dhe ankesat e tua, por është thelbësore që ta bësh këtë. Që një marrëdhënie të zgjasë duhet të jeni të sinqertë me partnerin tuaj për atë që kërkoni. Mos harroni ta dëgjoni edhe atë, është ideale kur një person di të shprehë dëshirat e tij, por edhe të dëgjojë një person tjetër.

Ju idealizoni një partner

Të gjithë jemi njerëz dhe të gjithë gabojmë ndonjëherë. Sidoqoftë, disa e harrojnë atë gjatë muajit të tyre të mjaltit sepse ata i konsiderojnë partnerët e tyre krijesa të përsosura. Por ata gjithmonë e paguajnë më vonë.

Pse është keq: vendosja e partnerit tuaj në një piedestal do t’ju sjellë zhgënjim të madh kur të kuptoni se ai është thjesht një qenie njerëzore, ashtu si ju.

Si ta rregulloni: mos keni pritje të larta jorealiste për të dashurit tuaj. Në vend të kësaj, kushtojini vëmendje mënyrës se si ai sillet me njerëzit e tjerë – miqtë, familjen, kamerierët në restorante etj.

Nxit lidhjen

Lidhjet e reja mund të përparojnë me shpejtësinë e rrufesë. Është normale të jesh i ngazëllyer sa herë që mendon për veten tënde dhe të fantazosh për një të ardhme të përbashkët. Por nëse filloni të fantazoni për fëmijët tuaj të ardhshëm, kafshët shtëpiake dhe shtëpinë ku do të jetoni të lumtur, ngadalësoni menjëherë.

Pse është e keqe: shumë pritje edhe kur bëhet fjalë për atë të duhur mund të krijojë shumë presion në një marrëdhënie të re, kështu që një partner mund të frikësohet. Plus, për shkak të nxitimit, mund të humbasësh shijimin e gjërave të këndshme specifike për fillimin e një marrëdhënieje.

Si ta zgjidhni atë: mos kaloni disa hapa në një marrëdhënie. Ata të gjithë janë të nevojshëm për t’ju njohur vërtet. Nata e parë, sherri i parë, udhëtimi i parë. Shijoni çdo aktivitet ndërsa zbuloni anët e fshehura të personalitetit të partnerit tuaj.