Ushtria amerikane

​​Gjenerali Mark Milley emërohet shef i Shtabit të Ushtrisë amerikane

Donald Trump njoftoi sot emërimin e Shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë amerikane, gjeneralin Mark Milley, i cili aktualisht është shef i Shtabit i Këmbësorisë.

Gjenerali Milley, një oficer i shkëlqyer 60 vjeç i diplomuar në Universitetin e Princeton, ka marrë pjesë në luftërat në Irak dhe Afganistan.

Ai do të pasojë gjeneralin, Joe Dunford, i emëruar në këtë post në 2015 nga Barack Obama për dy vite, dhe i mbajtur në detyrë nga Trump në vitin 2017 për një mandat të dytë dyvjeçar